Tervetuloa tähtitiedesivustolle!

Hyvä lukija! Tähtitiedesivusto on vuoden 2014 toukokuussa aloitettu projekti, jonka tehtävä on kerätä tähtitieteellisiä asioita ja yleistä tietoa tälle sivustolle! Tavoitteenamme on kertoa kattavasti tähtitieteestä, niin perusasioista kuin myös syvemmistä/vaikeammista asioista.

Sivustomme toimii epäkaupallisena ja voittoa tavoittelemattona. Kuka tahansa voi liittyä projektiin mukaan, mikäli kiinnostusta löytyy. Yhteystietomme ovat sivuston alaosassa, ota rohkeasti yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää tai haluat itse vaikuttaa asioihin!

TeamSakke

TeamSakke on pienikokoinen ryhmä, joka toimii pääasiassa osoitteessa: fincraft.fi. TeamSakella on monenlaisia projekteja ja tämä tähtitiedesivu on yksi niistä.

Ota meihin yhteyttä tai liity mukaan toimintaan!

TeamSakke projektin ylläpitäjänä on mukana suurimmissa sosiaalisissa medioissa kuten Facebookissa ja Twitterissä! Saat meidät kiinni kummastakin näistä, mutta mikäli haluat käyttää sähköpostia, käytä osoitettamme teamsakke@fincraft.fi! Kiitämme palautteesta jo etukäteen ja toivomme, että sitä saataisiin mahdollisimman paljon, jotta tähtitiedesivustosta saataisiin entistä parempi!

Palaute ei kuitenkaan ole koskaan mitään verrattuna siihen, että saisimme lisää ylläpitäjiä sivustoomme. Tästä syystä toivoisimmekin, että tähtitieteestä kiinnostuneet tai muuten vain sivustojen ylläpitämisestä kiinnostuneet henkilöt ottaisivat osaa projektiimme tähtitiedesivusto. Mukaan liittymisestä ja tehtävistä, joita haluaisit sivustomme eteen tehdä, voit tiedustella tarkemmin Skypessä henkilöltä moppa5 tai yllä mainitusta sähköpostista! Muista kuitenkin mainita, miksi ja mihin tehtävään olet hakemassa, ettei tule turhia yhteydenottoja!

Tapahtumat:


Päivityksiä teksteissä

Hei lukijat!

Muuta-sivustolle on nyt lisätty uusia tekstejä esimerkiksi mustasta aukosta, pimeästä aineesta ja pimeästä energiasta. Pyrimme monipuolistamaan tekstejämme tässä lähiaikoina ja uusia aiheita tulossa myös lisää.

Tänään aamulla 28.9.2015 oli ns. verikuu, eli Maan varjo peitti Kuun ja tästä johtuen Kuu hehkui punaisena "veren" värisenä, tästä nimitys verikuu. Sen lisäksi kyseessä oli superkuu, joka on noin 14% suurempi kuin tavallinen Kuu. Superkuun aikaan Kuu on lähimpänä Maata kiertoradallaan! Onko sinulla kuvia tai havaintoja tästä?

Itselläni ei ollut aikaa herätä katsomaan tätä verikuuta ja oli myös todella pilvistä luvattu koko aamuksi, joten katsoin parhaakseni vain antaa asian olla.

-Moppa5, tähtitiedesivuston kehittäjä!

-28.9.2015 | 17:12


Päivitystä ulkoasussa

Hei kaikille kävijöille!

On taas ollut pitkän aikaa hiljaista ja pidetty taukoa ylläpitohommista. @Catacide päätti ryhtyä tekemään sivustolle uutta taustaa ja logoa. Tausta ja logokuvake ovat nyt valmiit, mutta vielä on suunnitteilla uudet headerkuvakkeet jokaiselle sivuston kategorialle.

Myös sivuston tyylipuolella on tehty pieniä päivityksiä/lisäyksiä esimerkiksi navigointiin. Kokeile viedä hiiresi navigoinnissa johonkin linkkiin, huomaat kuinka fontti suurenee. Sen lisäksi sivuston reunat ovat saaneet uutta väriä.

Valitettavasti tekstin kanssa emme ole vielä edistyneet juuri yhtään, mutta tavoitteena olisi kehittää tekstejäkin entistä paremmaksi ja aloittaa tekstien kehittäminen heti sivuston ulkoasun toteutuksen jälkeen.

-12.9.2015 | 21.00


Tuoreinta päivitystä

Hei kaikki kävijät!

Olemme saaneet melko valmiiksi tähtitiedesivuston mobiilipuolen. Sitä tietenkin optimoidaan vielä lisää ajan kanssa, mutta muuten ulkoasultaan se alkaa olla valmis.

Seuraavaksi alamme panostamaan tekstien laatuun ja tulevaan materiaaliin Muuta-osuuteen.

-10.8.2015 | 13:22


Päivityksiä sivustolla

Hei kaikki tähtitiedesivuston käyttäjät!

Sivustolle on lisätty muutamia päivityksiä liittyen käytettävyyteen. Olemme lisänneet Hae sivustolta -toiminnon, joka löytyy etusivulta alapalkista. Sieltä voi hakea sisältöä tähtitiedesivustolta. Sen lisäksi on lisätty uutisten luettavuutta parantava ominaisuus, joka mahdollistaa sen, että uutisten tekstiä voi jäsentää rivinvaihdolla.

Hae sivustolta -ominaisuus toimii siihen tapaan, että käyttäjä hakee vaikkapa sanalla Merkurius, ja käyttäjä ohjataan silloin sivustolla kohtaan, jossa Merkurius-planeetasta kerrotaan.

Olemme myös suunnittelemassa mahdollista foorumia tähtitiedesivustolle. Foorumien lisäksi sivustoa on lähtenyt kehittämään uusi henkilö, Hyperion! Hyperion aikoo kehittää tekstejä ja aiheita sivustollamme.

Hyvää kesää kaikille, terveisin tähtitiedesivuston ylläpito!

-28.6.2015 | 16:43


Revontulitilanne

KUUN TILA

Pikanavigointi:

Yhteydenotto ja tietoa:

Sähköposti: teamsakke@fincraft.fi
Sivusto: Moppa5 & DNA_Welho
Koodaus: TeamSakke | Moppa5
Grafiikka: Catacide

Hae sivustolta

Hakusana: