Tervetuloa tähtitiedesivustolle!

Tähtitiedesivusto on pienikokoisen ryhmän TeamSakke luoma projekti, jonka tarkoitus on nimensä mukaisesti kertoa, opettaa ja välittää tähtitieteellisiä asioita sekä ilmiöitä. Sivustolle on koottu oppaita, ohjelmia tietokoneelle sekä suosituksia tähtitieteen harrastamiseen. Mukana on myös esimerkiksi monitoreita kuten Kuun ja revontulien tila.

Projekti on täysin epäkaupallinen ja voittoatavoittelematon ja sitä ylläpidetään mielenkiinnosta tähtitiedettä ja tähtitieteellisiä asioita kohtaan. Kehittämiseen voi myös liittyä mukaan

TeamSakke, sivuston ylläpitäjä

TeamSakke on pienikokoinen ryhmä, joka ylläpitää tähtitiedesivustoa. Lisää meistä voit lukea osoitteesta fincraft.fi. Tällä hetkellä aktiivisin projekti on itse tähtitiedesivusto. Voit ottaa meihin yhteyttä sivuston ala-osasta löytyvistä osoitteista

Tällä hetkellä erityisesti pulaa on erityisesti sisällöntuottoon liittyen. Mikäli siis tähtitiede kiinnostaa, ja olet osaava henkilö tuottamaan siihen liittyvää sisältöä, kannattaa hakeutua mukaan

Tähtitiedesivuston kuvagalleria

Tähtitiedesivustolle löytyy myös kuvagalleria, johon kootaan sekä itseottamia kuvia että muita hienoja ja mielenkiintoisia tähtitieteellisiä kuvia. Tällä hetkellä kuvagalleria on vielä melko keskeneräinen. Kuvagallerian löydät siis täältä!

Tapahtumat:


Teknisiä uudistuksia

Otimme palvelimella käyttöön ainakin näin lähtökohtaisesti testimielessä TLS/SSL salauksen parantaaksemme sivuston tietoturvaa. Joissakin tapauksissa https-yhteys (TLS) ei välttämättä selaimen mukaan ole "täysin turvallinen", mutta tämä voi johtua pelkästään joistakin linkeistä tai lisäsosista, jotka yhteys tulkitsee epäilyttäviksi.

TeamSaken ylläpito

-3.11.2018


Järjestelmäpäivitykset ja muuta

Moro kaikki lukijat,

16.10.2018 päivitimme vähän koko TeamSaken palveluita uuteen kuosiin. Backend-puolen juttuja tuli vähän päiviteltyä parempaan päin. Tästä tosiaan aiheutui pieni katkos, mutta nyt pitäisi olla vakaalla pohjalla koko juttu

Kirjautumisjärjestelmän / löyhän foorumin järkkääminen on hiukan jäänyt vähemmälle, sillä onhan se jonkin asteinen työmaa sinänsä. Se olisi nyt kuitenkin tässä työn alla jahka pääsee taas käsiksi kyseiseen projektiin lähemmin.

Kuitenkin, hyvää viikonloppua kaikille!

-TeamSaken ylläpito

-19.10.2018


Kirjautumisjärjestelmä ja löyhä foorumi

Tähtitiedesivustolle olisi suunnitteilla löyhä foorumi / kirjautumispohjainen sivu. Tämän kautta käyttäjät voisivat esimerkiksi ladata kuvia tai ilmoittaa havainnostaan oman käyttäjän kautta. Lisää tietoa tulossa, kun projektin teko lähestyy

-6.10.2018 | 23:43


Sisältöpäivityksiä ja tulevaa

- Etusivun tekstit laitettu kokonaan uusiksi

- Planeetat-osio saanut uudistuksia sisältöön; lisätty esimerkiksi yleismääritelmä planeetasta ja korjailtu virheitä

- Kuvagalleria on avattu, mutta edelleen keskeneräinen. Myöskään yksi kuva ei kauheasti innosta

Tulossa

- Kuvagallerian päivittäminen

- Lisää sisältöä mm. planeettoihin ja muuta-osuuteen. Mahdollisesti tähtitieteellisten uutisten jakamista ja seuraamista

- Yleisilmeen pientä päivittelyä, esimerkiksi navigaatio saattaa selkeytyä

-4.3.2018 | 0.17


Korjaus revontulikuviin

Revontulikuvat olivat vaihtaneet tiedostomuotoa .png => .jpg, minkä takia ne eivät enää näkyneet sivullamme. Tämä on nyt korjattu ja kuvat näkyvät taas normaalisti

-3.3.2018 | 21.55


Päivityksiä teksteissä

Hei lukijat!

Muuta-sivustolle on nyt lisätty uusia tekstejä esimerkiksi mustasta aukosta, pimeästä aineesta ja pimeästä energiasta. Pyrimme monipuolistamaan tekstejämme tässä lähiaikoina ja uusia aiheita tulossa myös lisää.

Tänään aamulla 28.9.2015 oli ns. verikuu, eli Maan varjo peitti Kuun ja tästä johtuen Kuu hehkui punaisena "veren" värisenä, tästä nimitys verikuu. Sen lisäksi kyseessä oli superkuu, joka on noin 14% suurempi kuin tavallinen Kuu. Superkuun aikaan Kuu on lähimpänä Maata kiertoradallaan! Onko sinulla kuvia tai havaintoja tästä?

Itselläni ei ollut aikaa herätä katsomaan tätä verikuuta ja oli myös todella pilvistä luvattu koko aamuksi, joten katsoin parhaakseni vain antaa asian olla.

-Moppa5, tähtitiedesivuston kehittäjä!

-28.9.2015 | 17:12


Päivitystä ulkoasussa

Hei kaikille kävijöille!

On taas ollut pitkän aikaa hiljaista ja pidetty taukoa ylläpitohommista. @Catacide päätti ryhtyä tekemään sivustolle uutta taustaa ja logoa. Tausta ja logokuvake ovat nyt valmiit, mutta vielä on suunnitteilla uudet headerkuvakkeet jokaiselle sivuston kategorialle.

Myös sivuston tyylipuolella on tehty pieniä päivityksiä/lisäyksiä esimerkiksi navigointiin. Kokeile viedä hiiresi navigoinnissa johonkin linkkiin, huomaat kuinka fontti suurenee. Sen lisäksi sivuston reunat ovat saaneet uutta väriä.

Valitettavasti tekstin kanssa emme ole vielä edistyneet juuri yhtään, mutta tavoitteena olisi kehittää tekstejäkin entistä paremmaksi ja aloittaa tekstien kehittäminen heti sivuston ulkoasun toteutuksen jälkeen.

-12.9.2015 | 21.00


Tuoreinta päivitystä

Hei kaikki kävijät!

Olemme saaneet melko valmiiksi tähtitiedesivuston mobiilipuolen. Sitä tietenkin optimoidaan vielä lisää ajan kanssa, mutta muuten ulkoasultaan se alkaa olla valmis.

Seuraavaksi alamme panostamaan tekstien laatuun ja tulevaan materiaaliin Muuta-osuuteen.

-10.8.2015 | 13:22


Päivityksiä sivustolla

Hei kaikki tähtitiedesivuston käyttäjät!

Sivustolle on lisätty muutamia päivityksiä liittyen käytettävyyteen. Olemme lisänneet Hae sivustolta -toiminnon, joka löytyy etusivulta alapalkista. Sieltä voi hakea sisältöä tähtitiedesivustolta. Sen lisäksi on lisätty uutisten luettavuutta parantava ominaisuus, joka mahdollistaa sen, että uutisten tekstiä voi jäsentää rivinvaihdolla.

Hae sivustolta -ominaisuus toimii siihen tapaan, että käyttäjä hakee vaikkapa sanalla Merkurius, ja käyttäjä ohjataan silloin sivustolla kohtaan, jossa Merkurius-planeetasta kerrotaan.

Olemme myös suunnittelemassa mahdollista foorumia tähtitiedesivustolle. Foorumien lisäksi sivustoa on lähtenyt kehittämään uusi henkilö, Hyperion! Hyperion aikoo kehittää tekstejä ja aiheita sivustollamme.

Hyvää kesää kaikille, terveisin tähtitiedesivuston ylläpito!

-28.6.2015 | 16:43


Revontulitilanne

KUUN TILA

Pikanavigointi:

Yhteydenotto ja tietoa:

Sähköposti: teamsakke@fincraft.fi
Sivusto: Moppa5 & DNA_Welho
Koodaus: TeamSakke | Moppa5
Grafiikka: Catacide

Hae sivustolta

Hakusana: